A megállapodás értelmében mindkét fél kötelezettséget vállalt arra, hogy közös erőfeszítéseket tesznek a megfogalmazott célok eléréséért, különös képen a hazai jó minőségű élelmiszerellátás és a feldolgozóipar erősítéséért – olvasható a Magyar Energiaital Szövetség közleményében.

energiaital

Minden kereskedelmi forgalomban kapható energiaital biztonságos élelmiszer – fotó: pixabay.com

Ez a stratégiai szövetség egy új korszak kezdetét is jelzi az energiaitalokkal kapcsolatos társadalmi diskurzusban. Célja, hogy eloszlassa az energiaitalok körül kialakult negatív képzettársításokat, és elősegítse egy tájékozottabb, egészségtudatos társadalom kialakulását.

A MESZ továbbra is elkötelezett abban, hogy véget vessen az energiaitalok körül kialakult felesleges riogatásnak, és helyette értékalapú, tudományosan megalapozott tájékoztatást nyújtson az energiaitalokról és azok rendeltetéséről.

Felhívja a figyelmet a fogyasztási javaslatok betartásának fontosságára, valamint arra, hogy minden kereskedelmi forgalomban kapható energiaital biztonságos élelmiszer.


Az Agrárminisztérium és a MESZ bízik abban, hogy ez a kezdeményezés nemcsak az energiaitalokról szóló párbeszédet változtatja meg, hanem a fogyasztók hazai élelmiszerekkel kapcsolatos döntéshozatali folyamatát is pozitív irányba tereli.

Az Agrárminisztérium és a MESZ együttműködése ígéretes lépés a felelős hazai élelmiszer és élelmiszeripar jövője felé.