Pisztáciás, vörösboros, áfonyás: új szaloncukor-ízek lepték el a boltokat

2025. december 09., kedd 12:06 Élelmiszeripar 3 perc

A szaloncukor története évszázados, de a kínálat egyre modernebb: prémium alapanyagok, izgalmas ízek, kisüzemi különlegességek formálják át az ünnepi...

Közgazdászból sajtmester: új utakon a magyar szakember

2025. december 09., kedd 09:39 Élelmiszeripar

Pozitív tapasztalata, hogy az elmúlt években a magyar sajtkészítők nyitottabbá váltak egymás felé.

Nem kell félni: a mák biztonságos alapanyag

2025. december 08., hétfő 15:06 Élelmiszeripar 3 perc

A tudomány válaszolt az egyik legnagyobb karácsonyi tévhitre: a szakértők szerint nyugodtan fogyaszthatunk mákos bejglit, a tesztek nem mutatnak ki semmilyen...

Új takarmánykiegészítő válthatja ki az antibiotikumokat

2025. december 08., hétfő 13:36 Élelmiszeripar 2 perc

Hihetetlen, hogy miből állítják elő!

Bejgli, bor, hal – Fokozott ellenőrzések az ünnepi időszakban

2025. december 08., hétfő 12:36 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Van okunk az aggodalomra?

Átütő siker: ilyen mézek még sosem nyertek Magyarországon

2025. december 07., 09:06 Élelmiszeripar 2 perc

Izgalmas eredmények születtek a XVI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál minősítő megmérettetésén.

Egy ősi fűszer, ami az aranynál is értékesebb volt

2025. december 06., szombat 19:06 Élelmiszeripar 3 perc

Egykor kincseket ért, ma minden konyhában ott van. Az illatszerek és pékáruk kedvelt összetevője akár gyógyhatású is lehet – de nem mindegy, hogyan használjuk.

A fekete fokhagyma titkai – egészségügyi előnyök, amelyeket kevesen ismernek

2025. december 06., szombat 16:36 Élelmiszeripar 3 perc

A koreai és japán konyhák kedvelt alapanyaga egyre népszerűbb Európában is – meglepően egyszerűen előállítható.

EFSA-engedély a Jagua Blue-nak: természetes kék színtől lesz vonzó a jövő étele

2025. december 06., szombat 10:35 Élelmiszeripar 2 perc

A Gardenia gyümölcsből származó Jagua por biztonságosan alkalmazható az élelmiszeriparban – ráadásul stabil, intenzív kék színt biztosít még hőkezelés után is.

Feketelistán a csalók: elérhető a frissített EU-s adatbázis

2025. december 06., szombat 09:06 Élelmiszeripar 1 perc

Több mint 2 000 visszaélés adatai segítik az élelmiszerlánc szereplőit abban, hogy hatékonyabban előzzék meg a csalásokat, és erősítsék a fogyasztói bizalmat.

Egészséges, finom, mégis ritkán esszük
Egészséges, finom, mégis ritkán esszük
A magyarok több kifogást is találnak, ha erről az alapanyagról van szó – pedig...
Késik az árcsökkenés: ez a finomság továbbra is luxus marad
Késik az árcsökkenés: ez a finomság továbbra is luxus marad
Hiába lett olcsóbb az alapanyag, a bolti árak nem mozdulnak – a gyártók szerint...
Kesudió: a természet egyik legmérgezőbb növényéből lesz egészséges nassolnivaló
Kesudió: a természet egyik legmérgezőbb növényéből lesz egészséges nassolnivaló
A kesudió finom, tápláló és egészséges – de kevesen tudják, hogy nyersen akár...
Ezt neked is tudnod kell: Változások a csomagolóanyagok terén
Ezt neked is tudnod kell: Változások a csomagolóanyagok terén
Megjelent az Európai Bizottság útmutatója a BPA betiltásával kapcsolatban.
Eltűnhetnek a kedvenc tésztáink? – Itt az új tésztatörvény
Eltűnhetnek a kedvenc tésztáink? – Itt az új tésztatörvény
Szigorúbb szabályok, új kategóriák: jelentősen átalakul a száraztészták piaca....