Hírek
További hírekA láthatatlan kockázat a narancs héján – mit kell tudni az imazalilról?
A szakértő elmagyarázza, mit jelent a készítmény élelmiszer-biztonsági szempontból.
Egészségesnek hitték, mégsem az – a tél kedvence megbukott a laborban
Nem minden termék olyan, mint amilyennek gondoljuk.
Lefutott a trend, a lefolyóba kerül a műhúsok szupersztárja?
Nőtt az igény a valódi, egészséges alapanyagok iránt.
Melyik étolaj a legjobb?
A válasz nem az ízben vagy árban rejlik, hanem abban, hogyan készül az olaj, és milyen hatással van ránk és a bolygóra.
Álhírek hálójában – így károsítják a hamis tartalmak a mezőgazdaságot
A manipulált online tartalmak nem csak a vásárlói döntéseket torzítják – komoly gazdasági károkat is okoznak. A szakma most közösen szólal fel a jelenség ellen.
Évente 59 millió tonna élelmiszer vész kárba – itt a fordulat ideje!
Hatályba lépett az EU új hulladék-keretirányelve, amely mérhető célokat és konkrét intézkedéseket határoz meg az élelmiszer-pazarlás csökkentésére. A közös...
Így vernek át egy ártatlan bevásárláskor – amikor az étel nem az, aminek látszik
Az élelmiszer-hamisítás nemcsak átverés, hanem egészségügyi kockázat is lehet. Az NKFH friss vizsgálatai meglepő eredményeket hoztak.
Kilőtt a népszerű sajt ára: a kiváltságosok csemegéje lesz?
A nyers tej ára már közel 200 Ft/kg, a trappista sajt gyártói ára pedig 13%-kal nőtt egy év alatt. Nézd meg a részleteket!
9 biztos tipp, amivel kivédheted a hamisított élelmiszereket
A fogyasztóvédelmi hatóság tanácsai segítenek kiszűrni a veszélyes vagy hamisított termékeket.
Kosz, rovarok, lejárt alapanyag: te sem ennéd meg szívesen a kenyerüket +VIDEÓ
Súlyos higiéniai hiányosságok miatt függesztették fel a baracskai pékség működését, közel 500 kg élelmiszert vontak ki.

Ez nem vicc: műanyag lehet ebben a népszerű táblás csokiban
Két tételt vont vissza a Mondelez a Milka Caramel 100g táblás csokoládéból.
Ha lehet, hazait, ha lehet, helyit – sikeresen zajlott a IV. REL EXPO
Több mint 110 kiállító, 750 látogató és gazdag programkínálat jellemezte a...
Gyomorforgató, amit a Nébih ezekben a húsüzemekben talált +VIDEÓ
A falakon és ajtókon penészes és rászáradt húsmaradványokat találtak, a padlón..._fill_540x300_0.jpg)
Jobb költségkontrollal nagyobb nyereség az élelmiszeriparban
A szektor kiadásainak 65%-át alapanyag és feldolgozás teszi ki. Ezek...