Soha ne olvaszd vízben a csokoládét a csomagolásával együtt – komoly veszélyt rejthet

2025. október 04., szombat 13:06 Élelmiszeripar 3 perc

Bár praktikusnak tűnhet, a gyári csomagolásban vízbe tett csokoládé komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent. Mutatjuk, miért!

Vége a trükközésnek: csak az igazi trappista és vadkovászos kenyér maradhat a polcokon

2025. október 03., péntek 10:04 Élelmiszeripar 1 perc

Nagy István rendelete új minőségi előírásokat vezet be, amelyek célja a fogyasztói bizalom növelése és a termékek hitelességének biztosítása.

A fekete arany útja: a növény, mely világokat mozgatott

2025. október 02., csütörtök 07:05 Élelmiszeripar 3 perc

A középkorban nemcsak ízesítőként, hanem csereeszközként is jelentős szerepet töltött be.

Lassan mindenki fermentál, de kevesen tudják a titkát

2025. október 01., szerda 11:38 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Otthon is bátran belevághatunk a fermentálásba, ha betartjuk a Nébih élelmiszer-biztonsági szabályait.

Kibertámadás bénította meg az egyik kedvelt sör gyártóját

2025. szeptember 30., kedd 14:34 Élelmiszeripar 2 perc

Harminc üzem állt le egyszerre, teljes a káosz.

Nem tudják a svédek, mit kezdjenek ennyi Nutellával

2025. szeptember 30., kedd 12:08 Élelmiszeripar 2 perc

Mondjuk, lenne ötletünk.

Így szerezhetsz előnyt az egyik aktuális pályázaton

2025. szeptember 30., kedd 09:05 Élelmiszeripar 2 perc

A KMÉ-védjegy megléte 5 többletpontot érhet az élelmiszeripari fejlesztések támogatásánál.

Így évi 160 ezer forintot is megspórolhat egy család

2025. szeptember 29., hétfő 11:34 Élelmiszeripar 3 perc

A tudatosabb fogyasztás jelentős megtakarítást hozhat.

A magyar pálinka több egy italnál – ezt üzente Orbán Viktor Becsehelyről

2025. szeptember 27., szombat 18:22 Élelmiszeripar

A jubileum a házi főzés újjászületését és a vidéki közösségek erejét is jelképezi.

Titkolt igazság az édesítőszerekről? Ezt nem árulják el!

2025. szeptember 27., szombat 16:38 Élelmiszeripar 3 perc

Valóban léteznek aggályok és olyan eredmények, amelyek óvatosságra intenek – de ezek nem automatikus „vádiratok”.

Egy fűszer, amit méltatlanul elfelejtett a magyar konyha
Egy fűszer, amit méltatlanul elfelejtett a magyar konyha
A séfek ma újra gyakrabban használják leveseink, mártásaink és húsételeink...
A láthatatlan kockázat a narancs héján – mit kell tudni az imazalilról?
A láthatatlan kockázat a narancs héján – mit kell tudni az imazalilról?
A szakértő elmagyarázza, mit jelent a készítmény élelmiszer-biztonsági...
Egészségesnek hitték, mégsem az – a tél kedvence megbukott a laborban
Egészségesnek hitték, mégsem az – a tél kedvence megbukott a laborban
Nem minden termék olyan, mint amilyennek gondoljuk.
Lefutott a trend, a lefolyóba kerül a műhúsok szupersztárja?
Lefutott a trend, a lefolyóba kerül a műhúsok szupersztárja?
Nőtt az igény a valódi, egészséges alapanyagok iránt.
Melyik étolaj a legjobb?
Melyik étolaj a legjobb?
A válasz nem az ízben vagy árban rejlik, hanem abban, hogyan készül az olaj, és...