Hírek
További hírekHatárérték feletti növényvédő szert találtak ebben a trendi hozzávalóban
Thaiföldi eredetű zöldséget hívtak vissza – a fogyasztókat az NKFH figyelmezteti.
Térdig járunk a kínai borsófehérjében, lépett az EU
Dömpingellenes eljárás indulhat – regisztrációhoz kötött a kínai eredetű borsófehérje importja.
Továbbra is uralja a piacot ez a klasszikus sajt
A háztartások zöme havonta vásárol belőle, és a kedvezményes árak csak még vonzóbbá teszik.
Novemberben életbe lépnek az új adalékanyag-szabályok: ezek a legfontosabb változások
2025 novemberében lépnek hatályba azok a rendeletmódosítások, amelyek többek között a gluténmentes és diétás élelmiszerek új besorolását, valamint egyes...
Megszólalt a vészcsengő: beépíti a termőföldjeit ez az ország
Harmadával csökkenhet az élelmiszer-termelés, ha nem találnak ki valamit.
Gyrost eszel? Jobb, ha tudod, mit talált a hatóság!
Országos vizsgálatot rendelt el az NKFH a gyrost árusító éttermekben és büfékben.
A víz tüskés kincse: a sulyom
Egyszerre élelmiszer, ökológiai szűrő és gasztronómiai különlegesség.
Mennyi vizet használ el az élelmiszeripar – és miért fontos ez?
Tudjuk, hogy az élelmiszergyártás víz nélkül nem működhet – de vajon mekkora a valós fogyasztás, és hogyan lehet csökkenteni?
Sokkoló eredmény: ezek a halak tele vannak nehézfémmel
Egyes halfajtákban riasztó mennyiségű higanyt mutattak ki, ami súlyos egészségkárosodást okozhat.
Bűzlött a szállítmány – veszélyes csirkehúst foglalt le a NAV + VIDEÓ
A pénzügyőrök azonnal értesítették a kormányhivatalt: a romlott hús élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentett, ezért megsemmisítették.
_fill_540x300_0.jpg)
Jobb költségkontrollal nagyobb nyereség az élelmiszeriparban
A szektor kiadásainak 65%-át alapanyag és feldolgozás teszi ki. Ezek...
Van valami, amiben a legjobbak közé tartozunk
Kun Anita szerint a magyar sajtkészítők partiban vannak holland, vagy akár...
Vigyázat, veszélyes baktériumot találtak ezekben a termékekben!
Listeria miatt hívnak vissza több népszerű halas terméket a SPAR áruházakból –..._fill_540x300_0.jpg)
Kenhetőbb vaj hazai tejből? A technológia a kulcs
A tejzsír szerkezete, a zsírsavláncok hossza és az érlelés módja mind..._fill_540x300_0.jpg)