Hírek
További hírekA vidék ismét a városba költözik – vár a 82. OMÉK
Hagyomány és innováció kéz a kézben jár – ez is lehetne az OMÉK üzenete 2025-ben.
Új pályázat a feldolgozóüzemeknek: így változnak a feltételek
Mire számíthatnak az élelmiszeripari szereplők?
Döbbenet: rágcsálók dúlják fel a mandulaültetvényeket
Ez Magyarországra is hatással lehet – Veszélyben a marcipán és a mandulatej is.
Megint a mikrobák! Nem csak a baj van velük!
A fermentált kakaóbab vagy szója ízéért is felelősek, általuk új, izgalmas élelmiszerek születhetnek.
Marhát együnk, vagy inkább csirkét? – Egy új kutatás meglepő eredményre jutott
Kiderült, hogy a sovány vörös hús és a csirkehús fogyasztása milyen hatással van a bélmikrobiomra.
Kecskesajt: Akarod tudni, hogy készítik a franciák?
Kivételes lehetőség a mikro- és kisüzemi sajtkészítőknek: francia képzés gyakorlati oktatással!
Büntetés lehet belőle: figyelmeztet a NAV az otthoni párlatfőzés szabályaira
Egy háztartásban személyenként 86 liter párlat főzhető adómentesen, de vannak szigorú szabályok.
Életveszélyes baktérium a szendvicsben
Országos visszahívást rendeltek el, kilenc személy ellen vizsgálat indult a mérgezéses esetek kapcsán.
Kétmilliárdos élelmiszeripari beruházás valósult meg Ikrényben
Teljesen automatizált, precíziós technológiával működő kekszgyárat adtak át.

Teljesen betilthatják a BPA-t az Egyesült Királyságban
Az FSA szigorúbb szabályozást vezetne be a biszfenol‑A használatára vonatkozóan...._fill_540x300_0.jpg)
Lisztérzékenyek figyelem! Itt vannak az év legjobb gluténmentes kenyerei
Elismerés a Kenyér Világnapján – a gluténmentes termékgyártókat díjazták.
Egy falat kenyér: egyszerű étel, bonyolult ügy
Október 16-án a kenyér és az élelmezés világnapja együtt emlékeztet arra, hogy a...
A fenntarthatóság nem opció, hanem alapelv – ezt üzeni a FoodTechShow 2025
A hazai élelmiszeripar egyre inkább felismeri a környezeti felelősségvállalás...