Hírek
További hírekEltűnhet a mogyorókrém a polcokról?
Válságban a mogyorótermelés. Szakértők szerint a drágulás elkerülhetetlen.
Termékvisszahívás: Durva, mit találtak ebben a mindennapos fűszerben
Nem jelent élelmiszer-biztonsági kockázatot, de bevonják az árut.
Melyik lett az Ország Sajtja 2025-ben – és miért pont az a nyerő?
Szakmai újdonságok és díjazottak a 13. Sajtmustrán.
Ez lehet a növénytermesztés jövője – legalábbis a trendek ezt mutatják
A funkcionális táplálkozás szakértője szerint a bélflóra az életmódunk tükre – ha rosszul étkezünk, előbb-utóbb a szervezet is jelez. A cél: minél több zöldség...
Egy fűszer, amit méltatlanul elfelejtett a magyar konyha
A séfek ma újra gyakrabban használják leveseink, mártásaink és húsételeink felfrissítésére.
A láthatatlan kockázat a narancs héján – mit kell tudni az imazalilról?
A szakértő elmagyarázza, mit jelent a készítmény élelmiszer-biztonsági szempontból.
Egészségesnek hitték, mégsem az – a tél kedvence megbukott a laborban
Nem minden termék olyan, mint amilyennek gondoljuk.
Lefutott a trend, a lefolyóba kerül a műhúsok szupersztárja?
Nőtt az igény a valódi, egészséges alapanyagok iránt.
Melyik étolaj a legjobb?
A válasz nem az ízben vagy árban rejlik, hanem abban, hogyan készül az olaj, és milyen hatással van ránk és a bolygóra.
Álhírek hálójában – így károsítják a hamis tartalmak a mezőgazdaságot
A manipulált online tartalmak nem csak a vásárlói döntéseket torzítják – komoly gazdasági károkat is okoznak. A szakma most közösen szólal fel a jelenség ellen.
_fill_540x300_0.jpg)
Halat enni nem luxus – mégsem fogyasztunk eleget belőle
EU-s szinten az elsők között vagyunk haltenyésztésben, mégis sereghajtók a..._fill_540x300_0.jpg)
Magyarország méznagyhatalom – de meg lehet belőle élni?
Az EU-ba is beszivárgott az ázsiai hamis méz, ami aláássa a hazai termelők..._fill_540x300_0.jpg)
Rozé pezsgők a laborban: a buborékok eredetét is vizsgálták
Nemcsak ízre, hanem tudományosan is megvizsgálták a száraz rozé pezsgőket. A...
Mézes praktikák otthonra: így készíts házi gyógymézet
A méz sokkal több, mint édesítőszer: tápanyagdús, aromás és gyógyító hatású.