Bármelyikünket átverhetik a szárított fűszerrel, és meg is teszik

2025. október 07., kedd 13:05 Élelmiszeripar 2 perc

Az NKFH ellenőrzése súlyos hiányosságokat tárt fel: sok oregánó nem is az, aminek látszik.

Új korszak a zöldségcsomagolásban: ehető bevonat válthatja a műanyagot

2025. október 07., kedd 12:06 Élelmiszeripar 2 perc

Egy svéd innováció fenntartható alternatívát kínál az egyszer használatos csomagolások kiváltására – az uborka csak a kezdet.

Nem minden Trappista, ami annak látszik – mostantól ennek vége

2025. október 06., hétfő 20:04 Élelmiszeripar 2 perc

A Tej Terméktanács üdvözli, hogy hivatalos definíció született a Trappista sajtra. A jövőben nem lehet idegen eredetű tömbsajtokat megtévesztően Trappistaként...

Ha egy falat is elég a bajhoz – Allergének a mindennapokban

2025. október 06., hétfő 11:36 Élelmiszeripar 2 perc

Ismét új adással jelentkezik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tudománynépszerűsítő sorozata.

Az indián gasztronómia titkai: természetközeli ízek és ezeréves hagyományok

2025. október 05., 17:36 Élelmiszeripar 3 perc

Az amerikai őslakos törzsek gasztronómiája változatos, tudatos és mélyen összefonódik a természettel – sokat tanulhatunk tőlük ma is.

Komlópiaci válság: mi áll a sörgyártás alapanyagának mélyrepülése mögött?

2025. október 05., 11:06 Élelmiszeripar 2 perc

A kereslet visszaesése, a túltermelés, a klímaváltozás és a piac koncentrációja egyszerre alakítják át a globális komlópiacot, amely ma az áresés és a...

Mi történik, ha hangyát dobsz a tejbe? Joghurt születik

2025. október 04., szombat 17:36 Élelmiszeripar 3 perc

A kutatók Bulgáriában tanulták meg a receptet a helyiektől, majd Dániában elemezték a mögötte álló tudományt.

Veszélyben a kávé, de itt a megoldás: visszatérhet egy elfeledett faj

2025. október 04., szombat 16:06 Élelmiszeripar 2 perc

A stenophylla erősebb, mint az arabica, és ízében is felveszi vele a versenyt – a tudósok szerint új korszak kezdődhet.

Soha ne olvaszd vízben a csokoládét a csomagolásával együtt – komoly veszélyt rejthet

2025. október 04., szombat 13:06 Élelmiszeripar 3 perc

Bár praktikusnak tűnhet, a gyári csomagolásban vízbe tett csokoládé komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent. Mutatjuk, miért!

Vége a trükközésnek: csak az igazi trappista és vadkovászos kenyér maradhat a polcokon

2025. október 03., péntek 10:04 Élelmiszeripar 1 perc

Nagy István rendelete új minőségi előírásokat vezet be, amelyek célja a fogyasztói bizalom növelése és a termékek hitelességének biztosítása.

Az EU megadóztatná az egészségtelen élelmiszereket és alkoholos italokat
Az EU megadóztatná az egészségtelen élelmiszereket és alkoholos italokat
Az új terv célja a szív- és érrendszeri halálozás csökkentése, és az egészséges...
Ok nélkül démonizáltuk a pálmaolajat? Most minden kiderül...
Ok nélkül démonizáltuk a pálmaolajat? Most minden kiderül...
A kutatók szerint a pálmaolaj nem ördögtől való – sőt, fenntarthatóbb is lehet,...
A Mézes Reggeli program újra felhívja a figyelmet a hazai termelőkre
Sajtóközlemény
Gluténmentes keksztől a tokaji borig: magyar kínálat a Baltikumban
Gluténmentes keksztől a tokaji borig: magyar kínálat a Baltikumban
Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Vilniusban és Rigában az...
Hazai ízek rövid úton – erősödik a közvetlen termelő-fogyasztó kapcsolat
Hazai ízek rövid úton – erősödik a közvetlen termelő-fogyasztó kapcsolat
Felkai Beáta Olga a REL Expo 2025 megnyitóján ismertette, milyen lépésekkel...