Hírek
További hírekMelyik lett az Ország Sajtja 2025-ben – és miért pont az a nyerő?
Szakmai újdonságok és díjazottak a 13. Sajtmustrán.
Ez lehet a növénytermesztés jövője – legalábbis a trendek ezt mutatják
A funkcionális táplálkozás szakértője szerint a bélflóra az életmódunk tükre – ha rosszul étkezünk, előbb-utóbb a szervezet is jelez. A cél: minél több zöldség...
Egy fűszer, amit méltatlanul elfelejtett a magyar konyha
A séfek ma újra gyakrabban használják leveseink, mártásaink és húsételeink felfrissítésére.
A láthatatlan kockázat a narancs héján – mit kell tudni az imazalilról?
A szakértő elmagyarázza, mit jelent a készítmény élelmiszer-biztonsági szempontból.
Egészségesnek hitték, mégsem az – a tél kedvence megbukott a laborban
Nem minden termék olyan, mint amilyennek gondoljuk.
Lefutott a trend, a lefolyóba kerül a műhúsok szupersztárja?
Nőtt az igény a valódi, egészséges alapanyagok iránt.
Melyik étolaj a legjobb?
A válasz nem az ízben vagy árban rejlik, hanem abban, hogyan készül az olaj, és milyen hatással van ránk és a bolygóra.
Álhírek hálójában – így károsítják a hamis tartalmak a mezőgazdaságot
A manipulált online tartalmak nem csak a vásárlói döntéseket torzítják – komoly gazdasági károkat is okoznak. A szakma most közösen szólal fel a jelenség ellen.
Évente 59 millió tonna élelmiszer vész kárba – itt a fordulat ideje!
Hatályba lépett az EU új hulladék-keretirányelve, amely mérhető célokat és konkrét intézkedéseket határoz meg az élelmiszer-pazarlás csökkentésére. A közös...
Így vernek át egy ártatlan bevásárláskor – amikor az étel nem az, aminek látszik
Az élelmiszer-hamisítás nemcsak átverés, hanem egészségügyi kockázat is lehet. Az NKFH friss vizsgálatai meglepő eredményeket hoztak.

Szereted a trappista sajtot? Akkor erről mindenképp tudnod kell!
Nem a forma a lényeg, hanem a tartalom._fill_540x300_0.jpg)
Tudnak még újat mutatni a gyártók a karácsonyi édességek terén?
Elég a hagyományos forma és íz? Vagy már elvárás a fenntartható csomagolás, a..._fill_540x300_0.jpg)
Tojásos vagy durum? Így változnak a tésztavásárlási szokások
A választék egyre szélesebb, a vásárlói szokások pedig gyorsan változnak –..._fill_540x300_0.jpg)
_fill_540x300_0.jpg)