Hírek
További hírekQR-kód a termékeken: csalódás vagy információforrás? +VIDEÓ
A QR-kód alapból vevői információforrás lenne, de sok esetben csalódást okoz – pedig léteznek működő, transzparens és értékes alternatívák.
Vigyázz, ha te is vettél belőle! Sokak kedvencét hívták vissza a boltokból!
Szójaallergén került az Auchan Kedvenc szalámiba – a gyártó visszahívta az érintett tételeket.
Miért lehet veszélyes a csomagolóanyag, amit naponta használunk?
Az élelmiszerrel érintkező csomagolóanyagok szabályozása létfontosságú az egészségünk védelméhez – ismerd meg a kockázatokat és a vizsgálati módszereket.
Gomba stresszbiológia: debreceni kutatók a világ élvonalában
A debreceni professzorok a gomba stresszbiológia élvonalába kerültek. Kutatásaik ipari és gyógyszerfejlesztési áttöréseket hozhatnak.
Antioxidánsok, enzimek, polifenolok – így újul meg a húskészítmények összetétele
A termékek összetételét tudományos alapokon fejlesztik, komplex funkcionális hatásmechanizmusokra építve.
Megkóstolnád? Ez lett Magyarország kenyere 2025-ben!
Ismerd meg a győztes recept titkát és a legjobb innovatív kenyeret!
Ki nem találnád a hozzávalókból, mi lett Magyarország Tortája 2025-ben!
Alig várjuk az augusztus 19-i kóstolást: a cukrászok mindent újragondoltak, de úgy tűnik, működik.
Így juthat pénzhez egy agrár startup – új pályázati lehetőség!
Akár 100 ezer euró is szerezhető most agrár-élelmiszeripari startupoknak az EIT Food-tól.
Magyar sörpiac: nagyon megérné a komlótermesztés fejlesztése
A tavalyi közel három százalékos növekedést követően az idei első félévben jelentősen csökkent hazai sörfogyasztás.
Nemzetbiztonsági ügy lett belőle – túllépte az agrárium kereteit ez a kérdés
Az ENSZ Élelmezési Csúcstalálkozón Magyarország a fenntartható mezőgazdaságot és önellátást hangsúlyozta.

Mit árul el a csomagolás? – A Magyar Élelmiszerkönyv titkai
Tudod, mit jelent, ha egy gyümölcslé „100%-os”? Vagy miért nem mindegy, mit...
Ajvár, zakuszka, lecsó: balkáni ízek az őszi konyhában
Fedezd fel, hogyan dobják fel a balkáni szószok és a lecsó az őszi konyhát!
A sör vizes, a kenyér homokos?
A hamisítás nem a modern kor „találmánya”, ez a jelenség egyidős az emberi...
Rovartetemek, pergett festék, szennyezett eszközök – pékséget zárt be a Nébih
Megdöbbentő higiéniai állapotokat találtak a Nébih ellenőrei egy tiszavasvári...