Hírek
További hírekKomlópiaci válság: mi áll a sörgyártás alapanyagának mélyrepülése mögött?
A kereslet visszaesése, a túltermelés, a klímaváltozás és a piac koncentrációja egyszerre alakítják át a globális komlópiacot, amely ma az áresés és a...
Mi történik, ha hangyát dobsz a tejbe? Joghurt születik
A kutatók Bulgáriában tanulták meg a receptet a helyiektől, majd Dániában elemezték a mögötte álló tudományt.
Veszélyben a kávé, de itt a megoldás: visszatérhet egy elfeledett faj
A stenophylla erősebb, mint az arabica, és ízében is felveszi vele a versenyt – a tudósok szerint új korszak kezdődhet.
Soha ne olvaszd vízben a csokoládét a csomagolásával együtt – komoly veszélyt rejthet
Bár praktikusnak tűnhet, a gyári csomagolásban vízbe tett csokoládé komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent. Mutatjuk, miért!
Vége a trükközésnek: csak az igazi trappista és vadkovászos kenyér maradhat a polcokon
Nagy István rendelete új minőségi előírásokat vezet be, amelyek célja a fogyasztói bizalom növelése és a termékek hitelességének biztosítása.
A fekete arany útja: a növény, mely világokat mozgatott
A középkorban nemcsak ízesítőként, hanem csereeszközként is jelentős szerepet töltött be.
Lassan mindenki fermentál, de kevesen tudják a titkát
Otthon is bátran belevághatunk a fermentálásba, ha betartjuk a Nébih élelmiszer-biztonsági szabályait.
Kibertámadás bénította meg az egyik kedvelt sör gyártóját
Harminc üzem állt le egyszerre, teljes a káosz.
Nem tudják a svédek, mit kezdjenek ennyi Nutellával
Mondjuk, lenne ötletünk.
Így szerezhetsz előnyt az egyik aktuális pályázaton
A KMÉ-védjegy megléte 5 többletpontot érhet az élelmiszeripari fejlesztések támogatásánál.
_fill_540x300_0.jpg)
23 ezer forint egy doboz rizsért?
A japán prémium rizs sikere azt mutatja, hogy a mezőgazdaság jövője a minőségben...
Ha mozgóboltot, büfét nyitnál, így kerüld el a bírságokat
Közérthető segédletet tett közzé az NKFH vendéglátóhelyek jogszabályi..._fill_540x300_0.jpg)
Múltból jövőt: újraindult a hazai gesztenyefeldolgozás fellegvára
A márciusi tragédia után a vállalat nemcsak talpra állt, de fejlődött is. Új...
A gasztronómia Oscarján taroltak a magyar ízek
A hazai kézműves élelmiszer-előállítás kitűnő bizonyítványa.