Hírek
További hírekDöbbenet: rovarirtó a zöldségek mellett
Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a teljes szállítmányt meg kellett semmisíteni, komoly bírság is várható.
Rekordszintre emelkedtek a tej- és húsárak
Az élelmiszerárak globális mutatója enyhén emelkedett júniusban, ám az egyes kategóriák között drasztikus különbségek figyelhetők meg.
Emelkedik a mogyoró ára – ezt a magyar édességfogyasztók is megérzik
Törökország adja a világ mogyorótermésének 65%-át, most viszont terméskiesés sújtja az ágazatot.
Megrázó eredmények: olívaolajnak hitték, de egészen más volt
Az ellenőrzések szerint megtévesztő módon árulták a termékeket, amelyek veszélyesek lehetnek.
A jövő zöldségei: magyar mikrozöldségek csíráznak az űrben
Szelénnel kezelt, „élettámogató” magokból növekszik a retek és a búza az űrállomáson. A Debreceni Egyetem kutatásai az űrbéli önfenntartó élelmiszertermelést...
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető hazai tudásközpontja.
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
A sajtbírálat ott kezdődik, amikor az ember rájön: mennyi mindent nem tud még.
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A COPLANT tanulmány hosszú távú követéseken keresztül vizsgálja, miként hat az egészségre a húsmentes életmód.
Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Ha nem saját termésből dolgozunk, pénzügyileg alig, de más szempontból még mindig bőven kifizetődhet a házi befőzés.
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Új jelölési és forgalmazási előírások lépnek életbe.

Egy falat kenyér: egyszerű étel, bonyolult ügy
Október 16-án a kenyér és az élelmezés világnapja együtt emlékeztet arra, hogy a...
A fenntarthatóság nem opció, hanem alapelv – ezt üzeni a FoodTechShow 2025
A hazai élelmiszeripar egyre inkább felismeri a környezeti felelősségvállalás...
Meglepő: természetes ételfesték készülhet mezőgazdasági melléktermékből
Kutatók cukorrépa-melaszból fejlesztenek természetes színezékeket, aminek...
Mit árul el a csomagolás? – A Magyar Élelmiszerkönyv titkai
Tudod, mit jelent, ha egy gyümölcslé „100%-os”? Vagy miért nem mindegy, mit...