Kiemelt ellenőrzést végzett a Nébih a tokaji borvidéken

2025. június 16., hétfő 11:39 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Így vizsgáztak a kimérések és a vendéglátóhelyek.

Meglepő, hol piacvezető a magyar kashkaval sajt

2025. június 16., hétfő 10:35 Élelmiszeripar 4 perc

A magyar tejtermékek jó minőségűek és nyomon követhetők. Erre igyekszik felhívni a figyelmet az AMC egy nagyszabású kampánnyal.

Egy sajt, ami értékesebb, mint az arany

2025. június 14., szombat 18:06 Élelmiszeripar 2 perc

Több mint két évtized érlelés után vágták fel a világ legidősebb ehető Parmigiano Reggiano sajtját.

Visszatér a tojás és a sovány hús

2025. június 14., szombat 15:06 Élelmiszeripar 5 perc

Egy friss jelentés szerint az európai vásárlók egyre kevésbé kérnek a „zöld” marketingből.

A jövő egyik legveszélyesebb kórokozója már itt van velünk

2025. június 14., szombat 11:36 Élelmiszeripar 2 perc

A spórák belélegzése egészséges embereknél is problémát okozhat, de a legyengült szervezet számára végzetes lehet.

Oszakában is sikert aratott a magyar méz és mangalica

2025. június 13., péntek 15:34 Élelmiszeripar 2 perc

A mangalica és a méz olyan prémium termékek, amelyek megalapozhatják a magyar agrárgazdaság pozícióját Japánban és a régióban – hangzott el az expón.

Helyi termelők, helyi alapanyag, helyi gazdaság – országjárás indul a vidéki értékekért

2025. június 12., csütörtök 12:04 Élelmiszeripar 3 perc Sajtóközlemény

A rendezvénysorozat kézzelfogható segítséget nyújt a kistermelőknek.

Tények ízekre szedve – új kampány indult a tévhitek ellen

2025. június 11., szerda 15:34 Élelmiszeripar 3 perc Sajtóközlemény

A NAK tudományos alapokon mutatja be az állati eredetű élelmiszerek szerepét.

Indulnak a nyári ellenőrzések!

2025. június 10., kedd 10:34 Élelmiszeripar 2 perc

A hatóságok nemcsak a tisztaságot nézik: az alapanyagok eredetét és a vásárlók tájékoztatását is ellenőrzik.

Megdöbbentő: ásványolaj-maradványok lehetnek az élelmiszereinkben

2025. június 08., 16:04 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Számos ponton kerülhetnek kőolajszármazékok az ételekbe.

Egy falat kenyér: egyszerű étel, bonyolult ügy
Egy falat kenyér: egyszerű étel, bonyolult ügy
Október 16-án a kenyér és az élelmezés világnapja együtt emlékeztet arra, hogy a...
Sajtóközlemény
A fenntarthatóság nem opció, hanem alapelv – ezt üzeni a FoodTechShow 2025
A fenntarthatóság nem opció, hanem alapelv – ezt üzeni a FoodTechShow 2025
A hazai élelmiszeripar egyre inkább felismeri a környezeti felelősségvállalás...
Meglepő: természetes ételfesték készülhet mezőgazdasági melléktermékből
Meglepő: természetes ételfesték készülhet mezőgazdasági melléktermékből
Kutatók cukorrépa-melaszból fejlesztenek természetes színezékeket, aminek...
Mit árul el a csomagolás? – A Magyar Élelmiszerkönyv titkai
Mit árul el a csomagolás? – A Magyar Élelmiszerkönyv titkai
Tudod, mit jelent, ha egy gyümölcslé „100%-os”? Vagy miért nem mindegy, mit...
Ajvár, zakuszka, lecsó: balkáni ízek az őszi konyhában
Ajvár, zakuszka, lecsó: balkáni ízek az őszi konyhában
Fedezd fel, hogyan dobják fel a balkáni szószok és a lecsó az őszi konyhát!