Itt a vége: eltűnik a magyarok kedvenc édessége a boltok polcairól

2024. október 12., szombat 12:06 Élelmiszeripar 1 perc

117 év után befejezték a keksz gyártását.

Hatalmasat csökkent Magyarországon a kidobott élelmiszerek mennyisége!

2024. október 09., szerda 15:07 Élelmiszeripar 1 perc Sajtóközlemény

Nobilis Márton: A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar.

Minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen?

2024. október 06., 20:36 Élelmiszeripar 3 perc

És egyáltalán mit jelent az, hogy feldolgozott, ultrafeldolgozott egy étel?

Miről árulkodik az élelmiszerek címkéje?

2024. október 06., 13:36 Élelmiszeripar 4 perc

Egészségünk megőrzése érdekében érdemes figyelni a részletekre.

Léteznek jó példák a mezőgazdasági alapanyag-termelés és a feldolgozóipar közötti partnerségre

2024. október 04., péntek 10:28 Élelmiszeripar 2 perc

Árban és minőségben is versenyképesek a magyar agrártermékek.

Ezért jó, ha a sajt szobahőmérsékletű, amikor megeszed

2024. október 03., csütörtök 11:36 Élelmiszeripar 2 perc

Sajt, ahogy még sosem próbáltad.

Az idei aszály negatív hatást gyakorolt a hazai konzervipar teljesítményére is

2024. október 03., csütörtök 08:32 Élelmiszeripar 3 perc Sajtóközlemény

Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai konzervipar.

Tudtad, hogy néhány zöldség táplálóbb fagyasztás után, mint frissen?

2024. szeptember 30., hétfő 20:36 Élelmiszeripar 2 perc

De a húsok állagának és fehérjetartalmának is jót tesz a fagyasztás és a kiengedés.

Pazarlóan bánunk a készételekkel

2024. szeptember 28., szombat 17:36 Élelmiszeripar 2 perc

Megtört az élelmiszerpazarlás évek óta tartó csökkenési trendje.

Az egyik legegészségesebb húsféle, ráadásul olcsó is – akkor miért nem eszünk többet belőle?

2024. szeptember 27., péntek 18:36 Élelmiszeripar 2 perc

Magas fehérje- és vitamintartalom, számos élettani előny, diétákba is beilleszthető – Magyarországon mégse eszi senki.

Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető...
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
A sajtbírálat ott kezdődik, amikor az ember rájön: mennyi mindent nem tud még.
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A COPLANT tanulmány hosszú távú követéseken keresztül vizsgálja, miként hat az...
 Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Ha nem saját termésből dolgozunk, pénzügyileg alig, de más szempontból még...
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Új jelölési és forgalmazási előírások lépnek életbe.