Hírek
További hírekItt a vége: eltűnik a magyarok kedvenc édessége a boltok polcairól
117 év után befejezték a keksz gyártását.
Hatalmasat csökkent Magyarországon a kidobott élelmiszerek mennyisége!
Nobilis Márton: A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar.
Minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen?
És egyáltalán mit jelent az, hogy feldolgozott, ultrafeldolgozott egy étel?
Miről árulkodik az élelmiszerek címkéje?
Egészségünk megőrzése érdekében érdemes figyelni a részletekre.
Léteznek jó példák a mezőgazdasági alapanyag-termelés és a feldolgozóipar közötti partnerségre
Árban és minőségben is versenyképesek a magyar agrártermékek.
Ezért jó, ha a sajt szobahőmérsékletű, amikor megeszed
Sajt, ahogy még sosem próbáltad.
Az idei aszály negatív hatást gyakorolt a hazai konzervipar teljesítményére is
Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai konzervipar.
Tudtad, hogy néhány zöldség táplálóbb fagyasztás után, mint frissen?
De a húsok állagának és fehérjetartalmának is jót tesz a fagyasztás és a kiengedés.
Pazarlóan bánunk a készételekkel
Megtört az élelmiszerpazarlás évek óta tartó csökkenési trendje.
Az egyik legegészségesebb húsféle, ráadásul olcsó is – akkor miért nem eszünk többet belőle?
Magas fehérje- és vitamintartalom, számos élettani előny, diétákba is beilleszthető – Magyarországon mégse eszi senki.

Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető...
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
A sajtbírálat ott kezdődik, amikor az ember rájön: mennyi mindent nem tud még.
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A COPLANT tanulmány hosszú távú követéseken keresztül vizsgálja, miként hat az...
Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Ha nem saját termésből dolgozunk, pénzügyileg alig, de más szempontból még...