Új pályázat a feldolgozóüzemeknek: így változnak a feltételek

2025. augusztus 24., 11:40 Élelmiszeripar 2 perc

Mire számíthatnak az élelmiszeripari szereplők?

Döbbenet: rágcsálók dúlják fel a mandulaültetvényeket

2025. augusztus 22., péntek 21:03 Élelmiszeripar 2 perc

Ez Magyarországra is hatással lehet – Veszélyben a marcipán és a mandulatej is.

Megint a mikrobák! Nem csak a baj van velük!

2025. augusztus 21., csütörtök 14:09 Élelmiszeripar 2 perc

A fermentált kakaóbab vagy szója ízéért is felelősek, általuk új, izgalmas élelmiszerek születhetnek.

Marhát együnk, vagy inkább csirkét? – Egy új kutatás meglepő eredményre jutott

2025. augusztus 19., kedd 15:06 Élelmiszeripar 2 perc

Kiderült, hogy a sovány vörös hús és a csirkehús fogyasztása milyen hatással van a bélmikrobiomra.

Kecskesajt: Akarod tudni, hogy készítik a franciák?

2025. augusztus 19., kedd 11:36 Élelmiszeripar 2 perc

Kivételes lehetőség a mikro- és kisüzemi sajtkészítőknek: francia képzés gyakorlati oktatással!

Büntetés lehet belőle: figyelmeztet a NAV az otthoni párlatfőzés szabályaira

2025. augusztus 18., hétfő 10:06 Élelmiszeripar 1 perc

Egy háztartásban személyenként 86 liter párlat főzhető adómentesen, de vannak szigorú szabályok.

Életveszélyes baktérium a szendvicsben

2025. augusztus 16., szombat 17:37 Élelmiszeripar 2 perc

Országos visszahívást rendeltek el, kilenc személy ellen vizsgálat indult a mérgezéses esetek kapcsán.

Milyen új élelmiszerekben jelenhet meg a folát szeptembertől?

2025. augusztus 16., szombat 11:34 Élelmiszeripar 1 perc

Mutatjuk!

Kétmilliárdos élelmiszeripari beruházás valósult meg Ikrényben

2025. augusztus 16., szombat 10:06 Élelmiszeripar 3 perc

Teljesen automatizált, precíziós technológiával működő kekszgyárat adtak át.

Veszélyes baktérium került Franciaországból származó sajtokba – Magyarországra is jutott belőlük

2025. augusztus 16., szombat 09:05 Élelmiszeripar 1 perc

A hatóság gyors intézkedéseket sürgetett, a gyártók azonnali visszahívást indítottak.

Mézes praktikák otthonra: így készíts házi gyógymézet
Mézes praktikák otthonra: így készíts házi gyógymézet
A méz sokkal több, mint édesítőszer: tápanyagdús, aromás és gyógyító hatású.
Az ehető virágok árnyoldala: mit rejtenek a tányérra kerülő szirmok?
Az ehető virágok árnyoldala: mit rejtenek a tányérra kerülő szirmok?
Az ehető virágok egyre népszerűbbek a gasztronómiában és az egészségtudatos...
Zöldségek: tényleg kevesebb bennük a tápanyag?
Zöldségek: tényleg kevesebb bennük a tápanyag?
A talaj egészsége az élelmiszer minőségének gyökere.
Sajtóközlemény
Bővül az iskolatej-program – év közben is csatlakozhatnak az intézmények
Bővül az iskolatej-program – év közben is csatlakozhatnak az intézmények
A tejpiaci nehézségekre válaszul az Agrárminisztérium lehetővé tenné, hogy az...
Ne menjen kárba: elképesztő mennyiségű víz folyik az élelmiszeriparba
Ne menjen kárba: elképesztő mennyiségű víz folyik az élelmiszeriparba
A víz újrafelhasználása kulcsfontosságú a fenntartható élelmiszeripari...