Jön a labor libamáj: Először kerülhet piacra mesterséges fehérjetermék az EU-ban

2024. szeptember 24., kedd 12:42 Élelmiszeripar 5 perc Sajtóközlemény

A NAK, a MAGOSZ és a BTT előzetes vizsgálatokat sürget.

Mi volt a párizsiban száz éve, és mi van benne most?

2024. szeptember 23., hétfő 21:06 Élelmiszeripar 2 perc

Így változott meg a recept, és lett a párizsi az olcsó étkeztetés egyik alapeleme.

Lisztkukacok a muffinban, tücskök a granolában: tudod, mit eszel épp?

2024. szeptember 21., szombat 11:38 Élelmiszeripar 2 perc

A rovarok már a spájzban vannak. És tényleg...

Erről a veszélyről mindenkinek tudnia kell

2024. szeptember 19., csütörtök 04:36 Élelmiszeripar 1 perc

Komoly aggodalomra ad okot.

Van, ahol már betiltották, nálunk még meg lehet kóstolni

2024. szeptember 18., szerda 19:39 Élelmiszeripar 1 perc

Egy nagyon különleges török előétel.

Meddig használhatók fel a hústermékek a minőségmegőrzési idő lejártát követően?

2024. szeptember 16., hétfő 12:49 Élelmiszeripar 1 perc

A hústermékek a rajtuk szereplő minőségmegőrzési idő lejárta után az alábbiak szerint fogyaszthatók.

Magyarország valami olyasmiben is jól teljesít, amiről nem hinnéd

2024. szeptember 16., hétfő 08:34 Élelmiszeripar 3 perc

Magasak a hozamok, erős a termelés és a fogyasztás.

Ez a gyakori élelmiszer-adalékanyag súlyos betegséget okozhat

2024. szeptember 11., szerda 17:36 Élelmiszeripar 2 perc

A leggyakoribb és legártalmasabb hozzáadott összetevő.

Drágulni fog a kenyér – de mennyit?

2024. szeptember 08., 15:34 Élelmiszeripar 1 perc

Nemcsak mennyiségre gyengébb a gabonatermés, hanem minőségi szempontból is.

Garázscégként indult, ma pedig már a magyar piacon bővít

2024. szeptember 08., 09:08 Élelmiszeripar 1 perc

Az alapanyagot nagyrészt a mohácsi húsüzemből vásárolja.

Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető...
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
A sajtbírálat ott kezdődik, amikor az ember rájön: mennyi mindent nem tud még.
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A COPLANT tanulmány hosszú távú követéseken keresztül vizsgálja, miként hat az...
 Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Ha nem saját termésből dolgozunk, pénzügyileg alig, de más szempontból még...
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Új jelölési és forgalmazási előírások lépnek életbe.