A kék-zöld algák lehetnek leginkább alkalmasak a húshelyettesítő fehérjék előállítására

2024. május 12., 10:06 Élelmiszeripar 1 perc

A húsoknál magasabb arányban tartalmaznak fehérjéket és telítetlen (omega típusú) zsírsavakat.

Rómába érkezett a Hungarian Food Business Program

2024. május 10., péntek 13:18 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Újabb európai állomások az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési programjában.

A vásárló egy kattintásra van a termelőtől

2024. május 10., péntek 06:35 Élelmiszeripar 2 perc Hirdetés

Egy QR-kódba belesűríthető a zöldség, a gyümölcs, de akár a hús teljes életútja is.

Részt vennél az óvoda- és iskolatej programban?

2024. május 08., szerda 16:33 Élelmiszeripar 2 perc

Megjelentek a határidők, amelyeket be kell tartani.

Nagy üzlet a mentes élelmiszer – így támogatja a kínálat fejlesztését a NAK

2024. május 08., szerda 15:27 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

Munkacsoportot hozott létre a NAK a mentes termékek piacának ösztönzésére.

Több baromfihús fogy, de az állatjóléti intézkedések fojtogatják a szektort

2024. május 08., szerda 13:07 Élelmiszeripar 4 perc Sajtóközlemény

Az EU-s szabályozást illetően nem túl biztatóak a szektor kilátásai.

Fontos növényi fehérjeforrások, egészségesek, mégis keveset fogyasztunk belőlük

2024. május 04., szombat 18:59 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar az egészséges GMO-mentes növényekre épül.

Árfigyelő: a termék ne csak olcsó, hanem minőségi is legyen

2024. május 03., péntek 09:34 Élelmiszeripar 2 perc Sajtóközlemény

A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei.

Gyomorforgató körülmények egy fővárosi vendéglátóhelyen

2024. május 02., csütörtök 13:36 Élelmiszeripar 2 perc

Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokkal szembesült a Nébih.

Mikroműanyagokat ebédre vagy vacsorára? Nem tudunk róla, mégis fogyasztjuk

2024. május 01., szerda 16:06 Élelmiszeripar 4 perc

Ott vannak szinte minden élelmiszerünkben, és ez alól a zöldségek és gyümölcsök sem kivételek.

Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető...
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
Aki tudja, milyen a tökéletes kézműves sajt
A sajtbírálat ott kezdődik, amikor az ember rájön: mennyi mindent nem tud még.
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A növényi étrend nem csodaszer – vannak árnyoldalai is
A COPLANT tanulmány hosszú távú követéseken keresztül vizsgálja, miként hat az...
 Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Megéri otthon lekvárt főzni a jelenlegi gyümölcsárak mellett?
Ha nem saját termésből dolgozunk, pénzügyileg alig, de más szempontból még...
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Szigorodnak az energiaitalokra vonatkozó szabályok
Új jelölési és forgalmazási előírások lépnek életbe.