Hírek
További hírekMegbuktak az olívaolajok a teszteken: némelyik emberi fogyasztásra sem alkalmas
Egyes termékekről kimondták: emberi fogyasztásra vagy élelmiszer-összetevőként való felhasználásra alkalmatlanok.
Amerikában betiltották, nálunk viszont kapható
Nagyon egészséges baktériumok találhatók benne, de valóban hordozhat veszélyeket a fogyasztása, ha csekély mértékben is.
Kiderült, hogy a húsok 88%-ában találhatók mikroműanyagok
A mikroműanyag ugyanolyan elterjedt a szárazföldi eredetű fehérjékben, mint az óceánból származókban.
Szalmonellaveszély miatt hívták vissza ezeket a termékeket!
A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy az érintett termékeket ne fogyasszák el.
Fontos változás jön! Így kell a kereskedőknek eljárni, ha 80 dekás lett a kilós kenyér
Az élelmiszerek kiszerelés-csökkenését nem lehet fű alatt végrehajtani.
Tíz élelmiszeripari jogszabály változott
2024. január 1-jén léptek életbe a módosítások.
Hogyan lett a becsmérelt, alulértékelt marhahúsból luxustermék?
Érdekes utat járt be a marhahús, míg elfoglalta méltó helyét a fogyasztók körében.
Az eszkimóknak és egy biológusnak köszönhetően használhatjuk a gyorsfagyasztást
Ki és hogyan találta meg az élelmiszerek gyorsfagyasztásának módját?
Ilyen trükkel lehet eladni a vegán élelmiszereket
Bizonyos "varázsszavak" használatával sokkal könnyebb eladni valamit.
Hatalmas a lebukás a növényi alapú fehérjeporoknál
A gyártóknak összesen 3,5 millió forint bírságot kell fizetniük.

Nemrég porig égett, de őszre talpra áll ez a dunántúli üzem
A gesztenyeipar zászlóshajója versenyt fut az idővel.
Sörfőzők, figyelem! Így tehettek szert magasabb profitra!
Meglepő, de nem az alkoholtartalmat kell hozzá növelni.
Tilos lesz több színezék és adalékanyag használata az élelmiszerekben
Új rendeletek lépnek életbe, amelyek célja a fogyasztók egészségének védelme.
Évente több, mint egymillió vizsgálatot végeznek az élelmiszer-biztonságért
A szakértők a digitális megoldásokban látják a jövő kulcsát.